Dispenser kan beviljas för obegränsat antal spelare med godkänd motivering inskriven i anmälan. Ansökan om dispenser ska ha kommit in senast i samband med sista dagen för laganmälan. För att dispensen ska bli beviljad får spelarna vara max ett år för gammal för  sin klass, och laget får maximalt använda två överåriga utespelare samt en överårig målvakt åt gången på plan. Beviljad dispens ska kunna visas upp vid förfrågan och dispensspelarna ska vara uppmärkta med tejp eller liknande runt armen.

En spelare kan representera maximalt en förening i turneringen och ett lag per åldersklass samt delta i maximalt två åldersklasser i turneringen. Tävlingskommittén kan inte garantera att matcherna för dessa två lag inte kommer att spelas samtidigt. 

Skulle inte dispensreglerna följas under cupens gång kan laget komma att diskvalificeras och resterande matcher lämnas WO.

Observera att dispenser är till för att så många ungdomar och lag som möjligt ska kunna delta i Umeå Handbollsfestival, och ska därför inte ses som en anledning till toppning av lag. Varje klubb får därför ansvara för att detta sköts på ett professionellt sätt!